Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Ortasına yaş mayayı koyuyoruz. Sıvıyağ ve sulu yoğurdu mayanın üzerine döküp karıştırıyoruz.
Mayayı iyice çözüyoruz. Tuz ve biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. İç harcı için, beyaz peyniri karıştırma kabının içine rendeliyoruz.
Siyah zeytin, maydanoz ve domates kurusunu doğrayıp peynire ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru bütün olarak oval bir şekilde açıyoruz. İç harcını her tarafına koyup rulo şeklinde hamuru sarıyoruz.
Kalın bir şekilde dilimleyip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. |
Oktay Usta'nın bugünkü konuğu; Şebnem Özinal
Menüde; Ev Yapımı Tiramisu, Patatesli Milföyde Kuzu Budu, Soğuk Günlerin Sıcak Çorbası, Sarma Poğaça ve Kırmızı biber Soslu Buğday Salatası var. Yeşil Elma'da lezzetli ve pratik tariflerin yanı sıra hoş bir sohbet sizleri bekliyor... Konuğumuz Şebnem Özinal; İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Şebnem Özinal, Dostlar Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu, Tiyatrokare gibi topluluklarda rol aldı. Sinema filmleri çevirdi.
Bir aktualite dergisinde tiyatro röportajları da yapan sanatçı, 1991 yılında “Çılgın Sonbahar” adlı oyunla Dormen Tiyatrosu’na katıldı. Burada, “Şahane Züğürtler”, ” Beşten Yediye”, “Sevgilime Göz Kulak Ol “, “Arap Saçı”, “Oyun Karıştı”, “Bu Filmi Görmüştüm”, “Popcorn”, “Amphytrion 2000¨ ve “Bugün Git Yarın Gel” gibi oyunlarda önemli roller üstlendi.
Filmografi Doktorlar, (2006) Teberik Şanssız, (2005) Tadımız Kaçmasın, (2005) Şeytan Sofrası, (2004) Gurbet Kadını, (2003) Yaz Gülü, (2002) Tutku Çemberi, (2000) Abuzer Kadayıf, (2000) Köstebek, (1999) Güle Güle, (1999) Aşkın Dağlarda Gezer, (1999) Böyle mi Olacaktı, (1997) Çiçek Taksi, (1995) Sonradan Görmeler, (1994)
www.oktayustam.com 'da lezzetli ve pratik tariflerin yanı sıra hoş bir sohbet sizleri bekliyor...
|
ev yapımı tiramisu tarifi, tiramisu tarifi, patatesli milföyde kuzu budu tarifi, kuzu budu tarifi soğuk günlerin sıcak çorbası tarifi, çorbası tarifleri, çorba tarifi, sarma poğaça tarifi, poğaça tarifi, , kırmızı biber soslu buğday salatası tarifi, salata tarifi, oktayustayemektarifleri.com, oktay usta nerede, oktay usta kiminle, oktay usta ne zaman, van depremi, şebnem özinal kimdir, sebnem ozinal kimdir, şebnem özinal nerededir, şebnem özinal biyografisi |